Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért ne aggódjunk túl sokat?
  2022-04-24 21:23:34, vasárnap
 
  Az örökös aggodalom nagyon rossz hatással van mind a fizikai, mind pedig a lelki egészségre. Ha mindig aggodalmaskodunk, az negatívan érinti az életminőségünket és ez kihat a mindennapi életünkre, a munkateljesítményünkre és még a szociális kapcsolatainkra is. Miért is ne aggódjunk túl sokat? Mutatjuk a válaszokat!

Az egyik legjobb indok arra, hogy felhagyjunk az örökös aggódással nem más mint az, hogy így észrevétlenül elmegy mellettünk az élet. Nem tudjuk élvezni a boldog pillanatokat és kihagyjuk az életünkből a pozitív élményeket.

Ha túl sokat aggódunk, stresszhormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, aminek hatására gyorsabb lesz a légzésünk, megemelkedik a pulzusszámunk és jelentősen megnő a vércukorszintünk is. Ezek a negatív hatások aztán idővel károsítják az ereket, a szívet és más szerveket.

A túl sok feszültség és stressz hatására megfeszülnek a váll és a nyak izmai, aminek következtében migrénes fejfájás alakul ki.

A folyamatos stressz a légzést is megváltoztatja. Teljesen másként lélegzünk nyugalmi és ideges állapotban. Ha túl sokat idegeskedünk, idővel különféle tüdőbetegségek és asztma alakulhat ki.

Kutatások igazolják, hogy azok, akik nagyon sokat idegeskednek, gyakrabban szenvednek magas vérnyomástól, és esetükben jelentősen megnő a szívinfarktus és a stroke kialakulásának kockázata is. Az állandó stresszhatás miatt az erek is gyulladt állapotba kerülnek, ami rontja az artériák egészségi állapotát és működését, illetve ez okozhat ér- és szívproblémákat is.

Stresszhelyzetben a vércukorszint is jelentősen megemelkedik. Ha ez sokáig és folyamatosan magas marad, okozhat vesebetegséget, szívbetegséget, de még agyvérzést is.

Az állandó aggodalom a gyomrot is megviseli. Aki sokat idegeskedik, gyakran küzd gyomorfájdalommal és gyakran alakulnak ki fekélyek a gyomrában. A sok idegeskedés még a savas reflux kiváltásában is óriási szerepet játszik.

Az állandó szorongás és aggodalom a bélrendszert és emésztőrendszert is megviseli. A sok idegeskedés oka lehet a hasmenés kialakulásának, ami nagyon megnehezíti a mindennapi életet is. Az aggodalom ellen nagyon hatásos lehet a stresszkezelési technikák elsajátítása, mint a jóga vagy a meditáció.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: vércukorszintünk, életminőségünket, aggodalmaskodunk, emésztőrendszert, szervezetünkben, stresszkezelési, kapcsolatainkra, szívproblémákat, stresszhormonok, tüdőbetegségek, szívbetegséget, kialakulásának, vesebetegséget, megváltoztatja, szívinfarktus, észrevétlenül, vércukorszint, következtében, pulzusszámunk, idegeskednek, folyamatosan, pillanatokat, idegeskedünk, stresszhatás, megemelkedik, vérnyomástól, bélrendszert, megfeszülnek, elsajátítása, kiváltásában, idegeskedés, szabadulnak, idegeskedik, felhagyjunk, megnehezíti, feszültség, örökös aggodalom, lelki egészségre, negatívan érinti, mindennapi életünkre, szociális kapcsolatainkra, egyik legjobb, örökös aggódással, boldog pillanatokat, pozitív élményeket, negatív hatások, nyak izmai, folyamatos stressz, stroke kialakulásának, állandó stresszhatás, artériák egészségi, állandó aggodalom,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akik bántanak téged  Elköszönt  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png csokor  Png csokor  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png virág  Facebookon kaptam  Reggel van  Nevem  s immár én is felragyogva, ért...  Png férfi  Egy hatékony szolga  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fehér virág  Adakozás  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Fehér virág  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 20  Szívem  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyi telefonál  Png csokor  Németh László tollából  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szívem  Nem számIt  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Png kislány  Facebookon kaptam  Alázat  Nem tudhatod  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Tavaszi kép  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép álmokat!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png kislány  Nevem  Még csak most kezdődik a nap  Png lepke  Akarat  Nem számIt  Garai Gábor - Takarítás  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Mai harmónia kártyám  Garai Gábor - Takarítás  Jónás Tamás – Végtelen b... 
Bejegyzés Címkék
örökös aggodalom, lelki egészségre, negatívan érinti, mindennapi életünkre, szociális kapcsolatainkra, egyik legjobb, örökös aggódással, boldog pillanatokat, pozitív élményeket, negatív hatások, nyak izmai, folyamatos stressz, stroke kialakulásának, állandó stresszhatás, artériák egészségi, állandó aggodalom, savas reflux, állandó szorongás, hasmenés kialakulásának, mindennapi életet, aggodalom ellen, stresszkezelési technikák, jóga vagy, vércukorszintünk, életminőségünket, aggodalmaskodunk, emésztőrendszert, szervezetünkben, stresszkezelési, kapcsolatainkra, szívproblémákat, stresszhormonok, tüdőbetegségek, szívbetegséget, kialakulásának, vesebetegséget, megváltoztatja, szívinfarktus, észrevétlenül, vércukorszint, következtében, pulzusszámunk, idegeskednek, folyamatosan, pillanatokat, idegeskedünk, stresszhatás, megemelkedik, vérnyomástól, bélrendszert, megfeszülnek, elsajátítása, kiváltásában, idegeskedés, szabadulnak, idegeskedik, felhagyjunk, megnehezíti, feszültség, gyakrabban, aggódással, élményeket, jelentősen, szenvednek, életünkből, károsítják, mellettünk, egészségre, folyamatos, mindennapi, agyvérzést, válaszokat, állapotban, lélegzünk, negatívan, légzésünk, technikák, aggodalom, életünkre, különféle, egészségi, gyomrában, állapotát, működését, igazolják, állapotba, szerveket, meditáció, esetükben, kutatások, megviseli, szociális, alakulhat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.